Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

' ' N τ α ϊ λ ή δ ι κ η ' ' ν ί κ η ! ! !


Την μοναξιά της κορυφής εξακολουθεί να απολαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Γράμμος Μαυροχωρίου καθώς το τρένο των ‘’κυανολεύκων’’ δεν σταμάτησε ούτε στο Νταηλάκη, όπου και οι ποδοσφαιριστές του κ. Γκιάτα παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου επικρατώντας στο ντέρμπι της αγωνιστικής με το πολύτιμο 0-1! Ασφαλώς, όπως και αναμενόταν, η είδηση του νέου θριάμβου της ομάδας του Γράμμου έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού, ενώ οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια έπειτα από το σφύριγμα της λήξης μεταφέρθηκαν στο Μαυροχώρι όπου όλοι οι φίλαθλοι νιώθουν περήφανοι έπειτα από τις συνεχείς επιτυχίες της ομάδας !


Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως πέρα από το απολύτως θετικό αποτέλεσμα της νίκης, το γεγονός που γεμίζει μ’ ικανοποίηση και αισιοδοξία άπαντες στις τάξεις του συλλόγου είναι το εξαιρετικό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο που απέδωσαν σε μεγάλα διαστήματα της σημερινής αναμέτρησης η ομάδα του Γράμμου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε κανείς από τους παρευρισκομένους να παραβλέψει πως σ’ ορισμένα διαστήματα η μεσαία και επιθετική γραμμή του Γράμμου ‘’έκρυβε’’ τη μπάλα αποδίδοντας ποδόσφαιρο άλλης κλάσης, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι η αμυντική τριπλέτα λειτούργησε κατά τα πρότυπα σεμιναρίου επαγγελματικής κατηγορίας.


Πέρα από τα παραπάνω, κανείς δεν θα μπορούσε να παραγνωρίσει τις αστείρευτες δυνάμεις και τις ανεξάντλητες αντοχές των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατέθεσαν επί χόρτου την ψυχή και το 100% των δυνάμεων τους προκειμένου να επιτύχουν τη σημερινή μεγαλειώδη νίκη του Γράμμου! Ιδιαίτερης μνείας ,μάλιστα, χρήζει αστείρευτης γοητείας και εξαίρετης τεχνικής τέρμα, που σημείωσε με ασύλληπτο σουτ από δύσκολη πλάγια θέση ο Ρουσλάν Γκούπαλο, έπειτα από υποδειγματική ασσίστ του Άγγελου Γκαιτατζή. Παράλληλα, εκ των κορυφαίων για ακόμα μια αναμέτρηση ήταν ο ‘’ιθύνων νους’’ της ομάδας Γιώργος Γεωργιάδης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα παλικάρια του Γράμμου υστέρησαν στο έργο τους.


Ως εκ τούτου, άπαντες τόσο στις τάξεις του τεχνικού επιτελείου όσο και του διοικητικού συμβουλίου δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά και την ικανοποίηση τους έπειτα από τις συνεχόμενες επιβλητικές εμφανίσεις της ομάδας. Αποτελεί, πάντως, πεποίθηση όλων των παραπάνω πως η θριαμβευτική έως τώρα πορεία του Γράμμου θα πρέπει να γιορταστεί εώς και τη Δευτέρα, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία για το επόμενο ντέρμπι της ομάδας με τη Δόξα Κορησού. Ας χαρούμε , λοιπόν, όλοι μας τη σημερινή νίκη, αλλά από την προπόνηση της Δευτέρα η μοναδική μας μέριμνα και απασχόληση θα - πρέπει να- είναι η διατήρηση των νικηφόρων αποτελεσμάτων και στη συνέχεια του πρωταθλήματος…!



Το φύλλο του αγώνα:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αγώνας Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, 7η αγωνιστική

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 Ώρα έναρξης:16.00 Γήπεδο:Νταηλακίου

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Σ. ΝΤΑΗΛΑΚΗ

Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ

15

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

1

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ.


2

ΠΑΡΤΣΑΝΗΣ Θ.

23

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Κ.


3

ΧΑΤΖΑΡΑΣ Δ.

3

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Δ.


4

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Π.

4

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ Φ.


5

ΡΑΤΣ ΤΙΝΓΚΡΟΤΙ Μ.

16

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Α.


6

ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ Ι.

6

ΣΙΑΝΤΣΗΣ Σ.


7

ΑΝΤΩΝΙΟΥ Β.

8

ΓΚΟΥΠΑΛΟ Ρ.


8

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ Ι.

20

ΟΡΚΕΣ Γ.


9

ΑΡΓΥΡΟΣ Σ.

21

ΔΡΙΣΤΕΛΛΑΣ Γ.


10

ΙΝΤΖΙΔΗΣ Γ.

83

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ.


11

ΜΑΤΑΦΤΣΗΣ Χ.

44

ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ Α.


Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΣΑΡΗΠΑΝΙΔΗΣ Γ.

99

ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ Λ. - - > ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Κ. 48’

13

ΝΑΝΟΥ Ε. - - > ΠΑΡΤΣΑΝΗΣ Θ. 78’

27

ΚΟΚΚΩΝΑΣ Ε.

14

ΜΑΚΡΗΣ Δ. - - > ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ Ι. 66’

14

ΦΙΛΚΟΤΣΙΔΗΣ Π.

1

ΖΗΚΟΣ Δ.

10

ΤΑΣΣΟΣ Μ.


16

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Κ.

19

ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Π. - ->ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Α. 75’

17

BEQIRI O.

9

ΣΑΜΑΡΑΣ Κ. - - > ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ Α. 85’

18

ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ Ν. - -> ΙΝΤΖΙΔΗΣ Γ. 59’

17

ΛΑΖΟΣ Θ.

Προπονητής:

Προπονητής: Γκιάτας Κ.


Σκόρερς:Γκούπαλο Ρ.30’ ’ Κίτρινες: Γεωργιάδης Γ. 28’ , Χριστίδης Λ. 88’ Καραμήτρος Δ. 93’

Κόκκινες:

Διαιτητής:Φωτιάδης Φ.. Βοηθοί: Δημητριάδης Ι. , Σταγγόλης Χ.


Η τεχνική ανάλυση:


Με σύστημα 3-5-2 παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του εντός αγωνιστικού χώρου ο προπονητής της ομάδας κ. Κωνσταντίνος Γκιάτας, με την απαράβατη εντολή προς τους ακραίους αμυντικούς να λειτουργούν ως αρωγοί τόσο προς την τριάδα των αμυντικών όσο και στους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής. Ιδιαίτερης μνείας ,μάλιστα, χρήζει το γεγονός πως η συνεχής πίεση, η διαρκής κατοχή της μπάλας και οι γρήγορες εναλλαγές ήταν μερικά από τα στοιχεία που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Γράμμου και στη σημερινή δύσκολη αναμέτρηση.


Κάτω από τα γκολποστ κάθισε ο Γαβριηλ Παπαθανασίου, ο οποίος σ’ ουκ ολίγες περιπτώσεις έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων του ενεργώντας σωτήρια για την ομάδα του Γράμμου. Την απροσπέλαστη αμυντική τριάδα απετέλεσαν οι Δημήτρης Καραμήτρος, Φίλιππος Σαχινίδης και Στέφανος Σιάντσης, ενώ αεικίνητοι ήταν αφενός από τα δεξιά ο Αντώνης Αντωνιάδης κι αφετέρου από τα αριστερά ο Ρουσλάν Γκούπαλο.



Άψογος ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν ο Γρηγόρης Ορκές, ενώ μεγαλούργησαν ως προς το δημιουργικό κομμάτι οι Γιώργος Δρυστέλλας και Κώστας Καραμήτρος. Την αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν ο ‘’δαιμόνιος’’ Γιώργος Γεωργιάδης μαζί με τον ‘’μπαρουτοκαπνισμένο’’ Άγγελο Γκαιτατζή , προκαλώντας , ουκ ολίγες φορές, αναστάτωση στην άμυνα των γηπεδούχων. Παράλληλα, την αναγκαία πνοή και την απαραίτητη ζωντάνια προσέφεραν ορμώμενοι από τον πάγκο ο Λάζαρος Χριστίδης, ο Πρόδρομος Λασκαρίδης και ο Κωνσταντίνος ‘’Djibrill’’ Σαμαράς!



Η περιγραφή του τέρματος:

0-1:Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού κι ενώ η φιλοξενούμενος ομάδα είχε, ήδη, απειλήσει σε τρεις περιπτώσεις την εστία του Μητσόπουλου, ο Άγγελος Γκαιτατζής έγινε δέκτης της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τροφοδότησε υποδειγματικά τον κινούμενο στην πλάτη των αμυντικών Ρουσλάν Γκούπαλο, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα απείρου κάλλους σουτ εν κινήσει κα να στέλνει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας από εξαιρετικά δύσκολη θέση!



Το φιλμ του αγώνα:


Με μεγάλη προσοχή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες, καθώς τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν καθαρά αναγνωριστικού χαρακτήρα, δίχως κάποια αξιόλογη φάση στα δυο αντίπαλα καρέ. Η πρώτη απειλητική ενέργεια από την πλευρά του Γράμμου ήρθε στο 14’ όταν ο Γεωργιάδης έγινε δέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Μητσόπουλος. Έξι λεπτά αργότερα, ο Αργυρός επεχείρησε μακρινό σουτ πάνω από οριζόντιο δοκάρι, ενώ στα δυο επόμενα λεπτά τόσο η κεφαλιά του Παντελίδη όσο και η κεφαλιά του Ματαφτσή κατέληξαν άουτ.

Στο 27’ ο Δημήτρης Καραμήτρος εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Σιάντσης δεν μπόρεσε να μπει στην απειλιτική πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γιώργος Γεωργιάδης κινήθηκε υποδειγματικά από τα δεξιά αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, δυνατό σουτ εν κινήσει του Παρτσάνη κατέληξε μακριά πάνω από τα δοκάρια.


Στην επανάληψη, ο ρυθμός παραγωγής φάσεων μειώθηκε αισθητά καθώς ο Γράμμος διατηρούσε εμφανώς τα ηνία του παιχνιδιού ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν χάσει μεγάλο μέρος των δυνάμεων αλλά κα της αυτοπεποίθησης τους. Στο 71’ ο Χριστίδης τροφοδότησε τον Γεωργιάδη ο οποίος επεχείρησε τρομερή κούρσα, κοντρόλαρε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.


Έξι λεπτά αργότερα, ο Μακρής κινήθηκε απειλιτικά από τα αριστερά αλλά η επικύνδυνη πάσα που επιχείρησε κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από σωτήρια επέμβαση του Δημήτρη Καραμήτρου. Στο 86’ ο Παπαθανασίου μπλόκαρε εύκολα το μακρινό αλλά αδύναμο σουτ του Ρατς, ενώ στο επόμενο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Γράμμου συνδυάστηκαν άριστα αλλά το τελικό σουτ του Δριστέλλα δεν απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 91’ οι γηπεδούχοι απώλεσαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να φέρουν στα ίσια την αναμέτρηση όταν η κεφαλιά του Ματαφτσή από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε αρκετά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαθανασίου.


Άριστη ήταν η διαιτησία του κ. Φωτιάδη Φ. και των βοηθών του κ.κ. Δημητριάδη Ι. και Σταγγόλη Χ. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως την αναμέτρηση παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι του Καστοριανού ποδοσφαίρου ενώ και η παρουσία των φιλάθλων της ομάδας μας υπήρξε αισθητή και αξιέπαινη!


Για το γραφείο τύπου: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου