Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

''Ντόρτια'' έφερε στο Δενδροχώρι ο Γράμμος Μαυροχωρίου !


Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθληα πέτυχε σήμερα το απόγευμα η ομάδα του Γράμμου Μαυροχωρίου, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Κωνσταντίνου Γκιάτα κατόρθωσαν να περάσουν αλώβητοι από το Δενδροχώρι επικρατώντας άνετα επί της Α.Ε. Καστρακίου με 1-4. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γράμμος κατείχε την καθολική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιουργώντας αλλεπάλληλες ευκαιρίες στα αντίπαλα γκολποστ και προκαλώντας την δικαιολογημένη αίσθηση πως ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πιο ψιλά.


Παρ’ όλα αυτά, άπαντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την εν λόγω επιτυχία της ομάδας μας, γεγονός που γεμίζει με ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος ενόψει της δύσκολης συνέχειας, που περιλαμβάνει αρκετές δύσκολες και απαιτητικές αναμετρήσεις τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το θεσμό του Κυπέλλου.


Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας θα υποδεχτεί τον Εθνικό Βασιλειάδας σε μια αναμέτρηση όπου η νίκη φαντάζει μονόδρομος, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει τα παιχνίδια με την Α.Ε. Βιτσίου( εξ αναβολής), τα Γραμμοχώρια και τον Α.Ο. Κάστωρ για την Γ’ Φάση του Κυπέλλου. Όλα τα παραπάνω , λοιπόν, σε συνδυασμό με το γεγονός πως σήμερα το απόγευμα ‘’στραβοπάτησαν’’ εκτός έδρας ομάδες ,όπως η Αστραπή Μεσοποταμίας και το Νταηλάκι, θα πρέπει να επιστήσουν την προσοχή σ’ όλους, ούτως ώστε το πρόσημο που θα εξαχθεί με την ολοκλήρωση των εν λόγω αναμετρήσεων να είναι θετικό!


Το φύλλο του αγώνα:


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αγώνας Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, 4η αγωνιστική

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 Ώρα έναρξης:16.30 Γήπεδο:Δενδροχωρίου

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Ε. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ

Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ

20

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ν.

40

ΠΕΤΣΩΝΗΣ Δ.

17

ΜΗΛΙΟΣ Β.

2

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Κ.

3

ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Χ.

3

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Δ.

4

ΝΤΟΥΚΑΣ Σ.

4

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ Φ.

18

ΝΤΟΥΚΑΣ Ν.

5

ΠΑΠΑΝΕΣΤΩΡΑΣ Ε.

2

ΚΡΟΜΛΙΔΗΣ Κ.

6

ΣΙΑΝΤΣΗΣ Σ.

7

ΜΗΛΙΟΣ Γ.

19

ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Π.

8

ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ.

20

ΟΡΚΕΣ Γ.

9

ΝΟΥΛΑΣ Χ.

9

ΣΑΜΑΡΑΣ Κ.

10

ΤΑΣΙΟΣ Ι.

83

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ.

16

ΜΠΕΖΑΣ Γ.

44

ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ Α.

Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι

12

ΜΙΧΑΣ Δ. - - > ΚΡΟΜΛΙΔΗΣ Κ. 74’

99

ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ Λ. - - > ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ. 54’

13

ΣΤΕΡΓΙΟΥ Β. - - > ΧΑΤΖΑΡΑΣ Χ. 80’

13

ΚΟΚΚΩΝΑΣ Ε.

14

ΜΠΕΛΛΟΣ Π. - -> ΜΗΛΙΟΣ Β. 52’

14

ΦΙΛΚΟΤΣΙΔΗΣ Π.

15

ΒΑΡΒΑΡΑΣ Λ.

10

ΤΑΣΣΟΣ Μ. - -> ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ Α. 80’

16

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Α. - - > ΣΑΜΑΡΑΣ Κ. 71’

17

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Χ.

18

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Κ.

Προπονητής: Αντωνίου Γ.

Προπονητής: Γκιάτας Κ.

Σκόρερς:Ορκές Γ. ( 6’),Παπανέστωρας Ε. ( 15’) Λασκαρίδης Π. (34’) ,Γκαιτατζής Α. (46’) // Νούλας Χ. ( 10’) Κίτρινες: Παπανέστωρας ( 43’),Σιάντσης Σ. (58’), //Νούλας Χ. (41’)

Διαιτητής:Στυλιάδης Δ. Βοηθοί: Μπιντής Ι., Γκλαβίνας Χ.

Η τεχνική ανάλυση:

Με σύστημα 3-5-2 παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του εντός αγωνιστικού χώρου ο προπονητής της ομάδας κ. Γκιάτας, με την απαράβατη εντολή προς τους ακραίους αμυντικούς να λειτουργούν ως αρωγοί τόσο προς την τριάδα των αμυντικών όσο και στους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής. Ιδιαίτερης μνείας ,μάλιστα, χρήζει το γεγονός πως η συνεχής πίεση, η διαρκής κατοχή της μπάλας και οι γρήγορες εναλλαγές ήταν μερικά από τα στοιχεία που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Γράμμου.


Κάτω από τα γκολποστ κάθισε ο Δημήτρης Πετσώνης, ο οποίος σ’ ουκ ολίγες περιπτώσεις έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων του. Την απροσπέλαστη αμυντική τριάδα απετέλεσαν οι Δημήτρης Καραμήτρος, Φίλιππος Σαχινίδης και Στέφανος Σιάντσης, ενώ αεικίνητοι ήταν αφενός από τα δεξιά ο Κυριάκος Ιωαννίδης κι αφετέρου από τα αριστερά ο Πρόδρομος Λασκαρίδης. Άψογος ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν ο Γρηγόρης Ορκές, ενώ μεγαλούργησαν ως προς το δημιουργικό κομμάτι οι Γιώργος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Παπανέστωρας. Την αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν ο Κωνσταντίνος ‘’Djibrill’’ Σαμαράς μαζί με τον Άγγελο Γκαιτατζή προκαλώντας αναστάτωση ουκ ολίγες φορές στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ πνοή, φρεσκάδα και ζωντάνια προσέφεραν ορμώμενοι από τον πάγκο οι Φίλιππος Σαχινίδης, Αντώνης Αντωνιάδης και Μάριος Τάσσος.


Η περιγραφή των τερμάτων

0-1: Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η ομάδα του Γράμμου ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 6΄ όταν ο Γρηγόρης Ορκές επεχείρησε δυνατό σουτ από το χώρο της μεσαίας γραμμής, η μπάλα ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα!

1-1: Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν την αναμέτρηση επί ίσοις όροις, όταν στο 10’ ο Ζαρογιάννης τροφοδότησε τον Μήλιο από τα αριστερά, αυτός σέντραρε έξυπνα και ο επερχόμενος Νούλας πέτυχε με υποδειγματικό πλασέ την ισοφάριση…

1-2: Πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση, η καθολική υπεροχή και η συνεχής πίεση του Γράμμου καρποφώρησε, καθώς έπειτα από πολιορκία διαρκείας ο Γιώργος Γεωργιάδης τροφοδότησε υπέροχα τον Βαγγέλη Παπανέστωρα με τον τελευταίο να μην αστοχεί μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να δίνει το προβάδισμα στην φιλοξενούμενο ομάδα.

1-3: Η πίεση και η παραγωγικότητα των φάσεων συνεχίστηκαν και στα επόμενα λεπτά, με αποκορύφωμα το 34 όταν οι ποδοσφαιριστές του Γράμμου ΄΄έκρυψαν’’ τη μπάλα, ο Γκαιτατζής βρήκε στα αριστερά τον Λασκαρίδη με τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό να πλασάρει άψογα σημειώνοντας το 1-3 από εξαιρετικά δύσκολη θέση.

1-4: Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Γράμμου εξασφάλισε ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς της νίκης όταν ο Γιώργος Γεωργιάδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, όπως επιτίθενται οι φιλοξενούμενοι, και ο Άγγελος Γκαιτατζής επενέβη στην πορεία της μπάλας στέλνοντας την στα δίχτυα με μια πανέξυπνη ενέργεια.


Το φιλμ του αγώνα:

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε στο ελάχιστο της απανωτές ευκαιρίες των Νούλα, Ζαρογιάννη και Τάσσιος στα τρία πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών.Αρχικά, το έξυπνο σουτ του Σαμαρά στο 9 καθώς και το μακρινό φάουλ του Ορκέ στο 12’ κατέληξαν άουτ, ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αποσόβησε το σουτ του Ορκέ έπειτα από πάσα του Γεωργιάδη στο 13’. Ένα λεπτό αργότερα, σουτ του Σιάντση κατέληξε άουτ, ενώ στο 16’ φάση διαρκείας για την ομάδα του Γράμμου πέρασε ανεκμετάλλευτη καθώς τόσο ο Γκαιτατζής όσο και ο Παπανέστωρας ατύχησαν στην τελική προσπάθεια.


Ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, απειλητικό σουτ του Γεωργιάδη κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικολάου, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ που επεχείρησε ο Γκαιτατζής έπειτα από σέντρα του Λασκαρίδη στο 21’Στο 26’ χτύπημα φάουλ του Κρομλίδη κατέληξε άουτ, ενώ με την συμπλήρωση του ημιώρου ο Κωνσταντίνος ‘’Djibrill’’ Σαμαράς δεν ήταν ψύχραιμος σε τετ α τετ απέναντι στον Νικολάου.


Στην επανάληψη, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε επιτυχώς το μονοκόμματο σουτ του Σαμαρά στο 55’ , ενώ η κεφαλιά του Γκαιτατζή στο 56’ κατέληξε κορνερ. Ένα λεπτό αργότερα, μακρινό σουτ του Λασκαρίδη δεν ανησύχησε τον Νικολάου, ενώ με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μήλιο χωρίς αποτέλεσμα. Στο 66 ο Γράμμος έχασε μεγάλη ευκαρία να διευρύνει το δείκτη του σκορ, όταν ο Kωνσταντίνος ‘’Djibrill’’Σαμαράς κινήθηκε υποδειγματικά, ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.


Στο 66’ ο Δημήτρης Πετσώνης απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Νούλα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τάσσιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Γράμμου με σουτ εξ επαφής. Στο 75’ ο Γκαιτατζής τροφοδότησε άψογα τον Παπανέστωρα από τα αριστερά με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ η τελευταία αξιοσημείωτη φάση ανήκε στην ομάδα του Γράμμου με το επικίνδυνο σουτ του Λάζαρου Χριστίδη στο 80’.


Άριστη ήταν η διαιτησία του κ. Στυλιάδη και των βοηθών του κ.κ. Μπιντή και Γκλαβίνα. Ελάχιστη η προσέλευση των θεατών στο γήπεδο του Δενδροχωρίου παρά την ηπιότητα των καιρικών συνθηκών.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ

Για το γραφείο τύπου: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου