Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Aνακοίνωση διαμαρτυρίας του Α.Γ.Σ. Γράμμος Μαυροχωρίου για την διαιτησία του κ. Ντούκα.


Ο Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ , με αφορμή τη σημερινή διαιτησία του κ. Ντούκα Α. και γενικότερα τις συνεχόμενες προκλητικές συμπεριφορές των διαιτητών εις βάρος της ομάδας μας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:


Προς: Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς

Υπόψη του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Γκίτσιου.


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε στην πραγματικά δυσάρεστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την παρούσα ανακοίνωση μ’ αφορμή τη σημερινή διαιτησία του κ. Ντούκα Α. στην αναμέτρηση ΚΡΟΝΟΣ ΜΑΝΙΑΚΩΝ – Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, η οποία ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ανεξήγητα σφαγιαστικών διαιτησιών εις βάρος της ομάδας μας.


Συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου 2010 στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής μ’ αντίπαλο την Α.Ε. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ διαπιστώσαμε μετά μεγάλης μας λύπης πως διαιτητής κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ Γ. ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός σε βάρος της ομάδας μας αποβάλλοντας άνευ λόγου και αιτίας τον προπονητή κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΚΙΑΤΑ, τον αρχηγό αποστολής κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΖΑΚΟ , ενώ ήταν πασιφανής , βάσει βιντεοσκόπησης της φάσης, πως η δεύτερη κίτρινη ( κόκκινη) που υπέδειξε κατά του ποδοσφαιριστή ΠΑΠΑΝΕΣΤΩΡΑ ήταν αν μη τι άλλο εσφαλμένη κι άδικη.


Σαν να μην έφτανε αυτό, στις 30 Οκτωβρίου 2010 ένας από τους πιο άξιος και ελπιδοφόρους διαιτητές της Ένωσης, ο κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ Φ. εξάντλησε την αυστηρότητα του εις βάρος μας, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα ( κόκκινη) τον ποδοσφαιριστή ΣΑΧΙΝΙΔΗ Φ. στο 49ο λεπτό, ενώ έπραξε μ’ άλλα μέτρα και σταθμά όταν σ’ αντίστοιχη ανατροπή του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κ. από τον ποδοσφαιριστή ΓΙΑΚΚΑ Σ. έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα. Θα θέλαμε, μάλιστα, να σας γνωστοποιήσουμε πως ο εν λόγω διαιτητής εξέφρασε τα παράπονα του για τον σχολιασμό της διαιτησίας του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα μας, κάτι το οποίο αντιμετωπίσαμε μ’ υπέρμετρη δόση αυτοσυγκράτησης και ανεκτικότητας.


Θα μπορούσε βέβαια να αντιτάξει κανείς πως τα παραπάνω περιστατικά ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένων ανθρώπινων αντιλήψεων, καθώς εν τέλει δεν επηρέασαν την έκβαση και την εξέλιξη της αναμέτρησης, λόγος για τον οποίο άλλωστε δεν κρίναμε σκόπιμο να δώσουμε και την πρέπουσα βαρύτητα.


Κάτι ανάλογο, όμως, δεν συνέβη στην σημερινή ( 06/11/2010) αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα μας και στον ΚΡΟΝΟ ΜΑΝΙΑΚΩΝ , κατά την οποία η διαιτησία του κ. ΝΤΟΥΚΑ Α. ήταν επιεικώς απαράδεκτη και εξωπραγματική. Συγκεκριμένα, η ομάδα μας εκφράζει έντονα παράπονα για την εγκυρότητα του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων, καθώς ήταν καθολική η παρατήρηση πως στην εξέλιξη της φάσης είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Παράλληλα, είμαστε υπέρμαχοι της άποψης πως ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε κατάχρηση της εξουσίας του καταλογίζοντας ως πέναλτι μια κλασσική κόντρα ( τζαρτζάρισμα) στα όρια της μεγάλης περιοχής, αποβάλλοντας μάλιστα τον , μη έχοντα πρόθεση για αντιαθλητική ενέργεια, ποδοσφαιριστή της ομάδας μας ΣΙΑΝΤΣΗ Σ.


Επιπλέον, προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων ο ‘’άρχων της αναμέτρησης’’ απέβαλλε προκλητικά με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας ΟΡΚΕ Μ., καθώς προέβη στον απολύτως φυσιολογικό και ανθρώπινο μορφασμό να ζητήσει τον καταλογισμό ενός σκληρού και αντιαθλητικού χτυπήματος αντιπάλου…Αντ’ αυτού, ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός πως ο ίδιος κύριος στο φύλλο του αγώνα σημειώνει τα εξής : ‘’Στο 23ο λεπτό του αγώνα παρατήρησα τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας ΟΡΚΕΣ Μ. με αριθμό δελτίου 1127546 με κίτρινη κάρτα για τράβηγμα φανέλας σε αντίπαλο. Στο 55ο λεπτό του αγώνα απέβαλα τον ίδιο ποδοσφαιριστή με δεύτερη κίτρινη ( κόκκινη) γιατί προσπάθησε να παίξει επικίνδυνα.’’


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,


Με τα παραπάνω δεν έχουμε πρόθεση να κακολογήσουμε, να στεναχωρήσουμε ή να πικράνουμε κανένα. Απλά εκφράζουμε δημόσια την πικρία και την αγανάκτηση μας για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου μας, που σαν διοίκηση υπηρετούμε εδώ και χρόνια έχοντας ως αποκλειστική απαίτηση την ισότιμη κι αμερόληπτη διεξαγωγή των αγώνα με μοναδικό μας κίνητρο την ανύψωση του επιπέδου του τοπικού μας ποδοσφαίρου γενικότερα του αθλητισμού.


Γνωρίζοντας, μάλιστα, πως κι εσείς τόσο σαν αθλητής όσο και από τον προεδρικό θώκο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς όλα αυτά τα χρόνια, πρεσβεύετε με το ήθος και με την προσφορά σας τα αθλητικά ιδεώδη, το ευ αγωνίζεσθαι και την χρηστή διεξαγωγή των αγώνων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και μόνον παίρνουμε το θάρρος και σας ζητούμε να λάβετε σοβαρά υπ ‘όψιν σας όλα τα παραπάνω ενεργώντας με γνώμονα την προάσπιση του αθλητικού πνεύματος και της έντιμης διεκπεραίωσης του Πρωταθλήματος.


Kύριε Πρόεδρε, μη θέλοντας να γίνουμε κουραστικοί μακρηγορώντας θα θέλαμε να κάνουμε σαφές πως εμείς σαν διοίκηση του Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ δεν θα ανεχτούμε ανάλογες εχθρικές και κατάφορα άδικες συμπεριφορές σε βάρος των συμφερόντων της ομάδας μας. Έχουμε την πεποίθηση αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη πως τα όργανα και οι αρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς θα πράξουν τα δέοντα , ούτως ώστε να αποπεμφθεί κάθε νοσηρό στοιχειο, που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα και την εύρυθμη εξέλιξη του τοπικού μας ποδοσφαίρου.



ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Γ.Σ. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 1952,


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ,

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΤΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου